Aerobatic vliegen

Wat het schoonspringen in het water is en turnen op de grond, is kunstvliegen in de lucht. Daarom heet deze tak van sport ook Aerobatics, een samenvoeging van Aerial Acrobatics. Het is zonder twijfel de meest spectaculaire vorm van vliegen.

Dit veilige kunstvliegen heeft echter niets met stuntvliegen te maken. Kunstvliegers voeren als het ware een ballet in de lucht uit en volgen daarbij een bepaalde choreografie.

Niet zomaar elk vliegtuig is geschikt om mee te gaan kunstvliegen; door de g-krachten die op het vliegtuig komen te staan moet het sterk gebouwd zijn. Bovendien moet er relatief veel motorvermogen beschikbaar zijn ten opzichte van het gewicht van het vliegtuig.

Bij kunstvliegen is de eerste prioriteit de veiligheid. Onder een brug door vliegen is geen kunstvliegen maar stuntvliegen.Piloot


Rems
Verbossen

Aerobatic
flight instructor

 

Prijs & info


Prijs: € 395,- p.p.

Het is spannend maar vooral ontzettend leuk. Ik ga je meenemen in de wereld die voor velen niet is weggelegd...

Weer info

Zon

Vliegen!
Ook bij bewolking

Regen

> 3mm neerslag kunnen we helaas niet vliegen...

Wind

> 5 BFT kunnen we helaas niet vliegen...

Mist

Bij dichte mist kunnen we helaas niet vliegen...

Winter

In de wintermaanden wordt er niet gevlogen...

Algemene informatie


Wat is acrobatiek (aerobatic) vliegen?

Wat het schoonspringen in het water is en turnen op de grond, is kunstvliegen in de lucht. Daarom heet deze tak van sport ook Aerobatics, een samenvoeging van Aerial Acrobatics. Het is zonder twijfel de meest spectaculaire vorm van vliegen. Dit veilige kunstvliegen heeft echter niets met stuntvliegen te maken. Kunstvliegers voeren als het ware een ballet in de lucht uit en volgen daarbij een bepaalde choreografie.


Wat zijn G-krachten (gravitatie kracht)?

De normale g-kracht bij het zitten op een stoel is 1g (1 maal de aantrekkingskracht van de aarde). Bij het kunstvliegen ervaar je tijdens bochten een versnelling en een verhoging van de zwaartekracht. Dat is het zogenaamde g-trekken.

Bij de mens stroomt bij extra versnelling het bloed uit de hersenen wat kan leiden tot het verlos van bewustzijn. We noemen dit positieve G krachten. In het geval dat de versnelling andersom plaatsvindt wordt het bloed als het ware de hersenen ingestuwd. Dit wordt over het algemeen als onprettig ervaren. We spreken dan over negatieve G krachten.


Luchtziekte

In een omgeving waarin de signalen van het evenwichtsorgaan en de waargenomen horizon niet overeenkomen, kun je last krijgen van zogenaamde reisziekte of luchtziekte. De symptomen zijn: gapen, zweten en draaiduizeligheid; bleekheid; misselijkheid en braken; algeheel onprettig gevoel; vermoeidheid.
De ziekte en symptomen kunnen worden beperkt door recht naar voren te kijken in de richting waar het vliegtuig naartoe gaat. Ook een beetje frisse lucht en rustige bewegingen helpen vaak het herstel.