Over Rems Verbossen

Rems Verbossen is geboren op 12 februari 1974 te Uden, onder de rook van vliegbasis Volkel. Als kleine jongen wist hij zeker: "Ik wordt F16-vlieger!" Een droom kwam uit toen hij drie jaar lang de jongste F16-vlieger van Nederland was. Na 6 actieve dienstjaren is Rems vlieginstructeur geworden voor de nieuwe generatie F16-vliegers.

Na zeven jaar werd door Defensie besloten om het opleidingstraject om te gooien, waardoor Rems instructeur is geworden op de Elementaire Militaire Vliegopleiding Opleiding (EMVO). Daar heeft hij lesgegeven in onder andere aerobatic vliegen! Na vier jaar werkzaam te zijn bij de EMVO besluit Rems om Defensie te verlaten en in de kleine luchtvaart te gaan werken als instructeur en als piloot te gaan werken voor een groot bedrijf.

Naast piloot en instructeur is Rems ook werkzaam bij vakantiepark 'De Pier Recreatie' te Uden, waar hij samen met zijn levenspartner Floor de zaken runt. Door de vele jaren ervaring kan Rems goed inschatten waar de grenzen liggen van zijn passagiers en zo iedereen laten genieten van hun eigen Ultimate Flight Experience!

Vlieguren

1900 uur F16

Met daarin diverse missies en oefeningen over de hele wereld

650 uur Pilatus PC7

Lesgeven in alle basics en aerobatic vliegen

400 uur Cessna XLS+ CitationPiloot


Rems
Verbossen

Aerobatic
flight instructor

 

Prijs & info


Prijs: € 395,- p.p.

Het is spannend maar vooral ontzettend leuk. Ik ga je meenemen in de wereld die voor velen niet is weggelegd...

Weer info

Zon

Vliegen!
Ook bij bewolking

Regen

> 3mm neerslag kunnen we helaas niet vliegen...

Wind

> 5 BFT kunnen we helaas niet vliegen...

Mist

Bij dichte mist kunnen we helaas niet vliegen...

Winter

In de wintermaanden wordt er niet gevlogen...

Algemene informatie


Wat is acrobatiek (aerobatic) vliegen?

Wat het schoonspringen in het water is en turnen op de grond, is kunstvliegen in de lucht. Daarom heet deze tak van sport ook Aerobatics, een samenvoeging van Aerial Acrobatics. Het is zonder twijfel de meest spectaculaire vorm van vliegen. Dit veilige kunstvliegen heeft echter niets met stuntvliegen te maken. Kunstvliegers voeren als het ware een ballet in de lucht uit en volgen daarbij een bepaalde choreografie.


Wat zijn G-krachten (gravitatie kracht)?

De normale g-kracht bij het zitten op een stoel is 1g (1 maal de aantrekkingskracht van de aarde). Bij het kunstvliegen ervaar je tijdens bochten een versnelling en een verhoging van de zwaartekracht. Dat is het zogenaamde g-trekken.

Bij de mens stroomt bij extra versnelling het bloed uit de hersenen wat kan leiden tot het verlos van bewustzijn. We noemen dit positieve G krachten. In het geval dat de versnelling andersom plaatsvindt wordt het bloed als het ware de hersenen ingestuwd. Dit wordt over het algemeen als onprettig ervaren. We spreken dan over negatieve G krachten.


Luchtziekte

In een omgeving waarin de signalen van het evenwichtsorgaan en de waargenomen horizon niet overeenkomen, kun je last krijgen van zogenaamde reisziekte of luchtziekte. De symptomen zijn: gapen, zweten en draaiduizeligheid; bleekheid; misselijkheid en braken; algeheel onprettig gevoel; vermoeidheid.
De ziekte en symptomen kunnen worden beperkt door recht naar voren te kijken in de richting waar het vliegtuig naartoe gaat. Ook een beetje frisse lucht en rustige bewegingen helpen vaak het herstel.