Wat ga je doen?

Het is spannend maar vooral ontzettend leuk. Rems Verbossen neemt je mee in de wereld die voor velen niet is weggelegd en die velen nooit zullen ervaren. Het wordt een unieke dag die je een once-in-a-lifetime ervaring mag noemen.

Rems instrueert je de basics van het vliegen tijdens de eerste minuten van de vlucht. Daarbij mag je zelf vliegen. Als jij er klaar voor bent gaan we aerobatic vliegen waarbij Rems uitlegt welke manoeuvres je kan verwachten. Je zult ervaren dat het vermoeiend en inspannend gaat zijn zonder dat je hier een topsporter voor hoeft te zijn.

Wat ook erg gaaf is, je krijgt na afloop een TUFE black box met daarin een getuigschrift, een certificaat en zelfs een film van je eigen vlucht! Hiermee kun je altijd je eigen ervaring herbeleven en delen met familie en vrienden. Reserveer direct en bel 06 507 32 770 of mail naar info@theultimateflightexperience.nl.

TUFE arrangement

Prijs: € 395,- p.p.

Ontvangst met koffie of thee

Instructie en uitleg

Vliegen!

TUFE blackbox met een getuigschrift, badge en je eigen filmPiloot


Rems
Verbossen

Aerobatic
flight instructor

 

Prijs & info


Prijs: € 395,- p.p.

Het is spannend maar vooral ontzettend leuk. Ik ga je meenemen in de wereld die voor velen niet is weggelegd...

Weer info

Zon

Vliegen!
Ook bij bewolking

Regen

> 3mm neerslag kunnen we helaas niet vliegen...

Wind

> 5 BFT kunnen we helaas niet vliegen...

Mist

Bij dichte mist kunnen we helaas niet vliegen...

Winter

In de wintermaanden wordt er niet gevlogen...

Algemene informatie


Wat is acrobatiek (aerobatic) vliegen?

Wat het schoonspringen in het water is en turnen op de grond, is kunstvliegen in de lucht. Daarom heet deze tak van sport ook Aerobatics, een samenvoeging van Aerial Acrobatics. Het is zonder twijfel de meest spectaculaire vorm van vliegen. Dit veilige kunstvliegen heeft echter niets met stuntvliegen te maken. Kunstvliegers voeren als het ware een ballet in de lucht uit en volgen daarbij een bepaalde choreografie.


Wat zijn G-krachten (gravitatie kracht)?

De normale g-kracht bij het zitten op een stoel is 1g (1 maal de aantrekkingskracht van de aarde). Bij het kunstvliegen ervaar je tijdens bochten een versnelling en een verhoging van de zwaartekracht. Dat is het zogenaamde g-trekken.

Bij de mens stroomt bij extra versnelling het bloed uit de hersenen wat kan leiden tot het verlos van bewustzijn. We noemen dit positieve G krachten. In het geval dat de versnelling andersom plaatsvindt wordt het bloed als het ware de hersenen ingestuwd. Dit wordt over het algemeen als onprettig ervaren. We spreken dan over negatieve G krachten.


Luchtziekte

In een omgeving waarin de signalen van het evenwichtsorgaan en de waargenomen horizon niet overeenkomen, kun je last krijgen van zogenaamde reisziekte of luchtziekte. De symptomen zijn: gapen, zweten en draaiduizeligheid; bleekheid; misselijkheid en braken; algeheel onprettig gevoel; vermoeidheid.
De ziekte en symptomen kunnen worden beperkt door recht naar voren te kijken in de richting waar het vliegtuig naartoe gaat. Ook een beetje frisse lucht en rustige bewegingen helpen vaak het herstel.